29. Menestystä viimein

Seuraava kerta, kun mun oli aika hypätä kisarattaille tuli vain muutama päivä ensimmäisen koetuksen jälkeen. Kisaratana oli jo pariin otteeseen tutuksi tullut Aken ravitallin rata ja tänäänkin ajokkeinani olisi Bonnie ja Xena. Molemmilla tammoilla olisi mailin matka ajettavana, joten tänään olisi pakko saada nappisuoritukset molempien tammojen kanssa heti lähdöstä.

Markus oli ollut ihan tyytyväinen ajosuoritukseeni Bonnien kanssa, mitä tuo nyt oli murahtanut että tammaa voisi myös ajaa sen sijaan että rattailla puoliksi vain matkustaisi. Olimme käyneet myös lyhyen ajatuksen vaihdon siitä miten tämä startti voisi olla järkevintä ajaa, sillä meillä olisi kuitenkin Bonnien kanssa reunimmainen paikka auton takaa tiedossa joten jos tamman vain saisi ravilla matkaan, voisi se ehkä jopa pärjätä. Auton kiihdyttäessä edestämme Bonnie tuntui lähtevän vahvalla ravilla likkeelle, mutta ilmeisesti kun sen viereltä laukkasi Coronation Burn, tamman oma askel sekosi ja myös Bonnie otti lyhyen laukan. Sätin itseäni hetken henkisesti taas yhdestä laukkamerkinnästä, mutta päätin kuitenkin lähteä ajamaan tammaa päättäväisesti loppumatkan ajan ja yllättäen kiripaikan tullessa esiin Bonniesta löytyi uusi vaihde ja varsinkin kun viereltämme laukannut Coronation Burn alkoi tulla prässäämään Bonnieta, se pidensi askeltaan ja maalisuoralla en ollut enään varma kumpi valjakoista oli ylittänyt maaliviivan ensimmäisenä.

Ilmeisesti tilanne oli ollut niin tasainen, että se meni maalikameran kuvaan ja jonkin ajan kuluttua lähdön kaksi voittajaksi kuulutettiin Bonniené Speed. Mä en voinut uskoa korviani, vaikka käänsinkin tamman kohti voittajaesittelyä ja se sai tallikaarteessa voittoloimen selkäänsä ja pääsin ajamaan sen voittajaesittelyyn. Kuitenkaan voitosta ei voinut pitkään riemuita, sillä edessä oli vielä startti Xenan kanssa. 

Xena ei jotenkin tuntunut tänään kovinkaan hyvältä ja en tiedä painoiko tamman kavioissa muutaman päivän takainen startti vai olisiko vika jossain muualla mutta jo lämmityksestä asti en pitänyt suuria odotuksia tamman suhteen. Xena avasi lähtönsä vahvasti ja yllättäen se löysi jostain jotain taistelutahtoa, mutta tiedä sitten oliko vahva avaus tänään huono taktiikka koska lopulta valjakoita alkoi vain valumaan ohitsemme ja lopulta maaliviiva ylittyi lähdön kahdeksantena valjakkona. Vaikka tuloksellisesti tämä lähtö ei ollutkaan mikään menestys, olin silti omalla tavallani tyytyväinen suoritukseen ja ajaessani Xenaa katoksille mietin että pitäisi ehkä kokeilla puhua Markuksen ja Gunnarin kanssa siitä, saisiko tamman paukkuja hieman säästeltyä jotenkin lähdössä, jos se näin ollen jaksaisi sitten ravata maaliin asti ja jos tuolla voisi olla mahdollisuuksia pärjätä.

Kommentit

Suositut tekstit