28. Sadasosa sekuntien voittoa

14-15.12.2020

Uusi ravireissu sisältäisi useamman startin parillakin eri tallilla ja edelliskerran flopin jälkeen mua jännitti enemmän kuin mä halusinkaan myöntää vetää päälleni Wäckelinin väreillä varustettu ajotakki. Kuitenkin tällä kertaa meillä olisi Xenan kanssa edessä vain mailin matka, joten ehkä nyt voisi olla meidän aika loistaa. 

Lämmityksessä Xena tuntui paremmalta kuin edellisellä kerralla, vaikka sellaista tervettä painetta löytyi nytkin ohjasta. Kuitenkin paine lisääntyi onneksi vasta auton takana ja lähtöauton aloittaessa omaa kiihdytystään mä tunsin miten Xenan askel kiihtyi samaa mittaa ja mä vain yritin saada tammalle hyvän selkäjuoksun, sillä mä en halunnut toisaalta tällä kertaa pilata meidän mahdollisuuksia. Kuitenkin mä onnistuin missaamaan hyvän välin kääntää tammaa voittokamppailuun, mutta silti tamma ylitti maaliviivan kolmantena, vain pari sekuntin sadasosaa kakkosesta ja noin puolen minuutin erolla neljänneksi tulleeseen valjakkoon. Antaessani tamman palata katoksille en voinut peitellä hymyäni, sillä juuri tällaisia startteja mä toivoinkin pääseväni ajamaan. Katoksilla Xena sai muutaman loimen niskaansa, sillä me oltiin lunastettu myös tamman kanssa finaalipaikka ja tuo startti olisi vielä edessä parin karsinnan jälkeen.

Finaalissa me oltiinkin Markuksen kanssa molemmat ajokkiemme kanssa. Jo ennen kuin lähtöauto alkoi kiihdyttämään vauhtiaan, oli huomattavissa että Xenan paukut olivat suurimmaksi osaksi jääneet karsintaan ja pyrinkin vain ajamaan nyt vielä paremman selkäjuoksun ja katsomaan jos lopussa olisi vielä vähän kirivaraa. Kuitenkaan paukkuja kiriin ei ollut ja ylitimmekin maaliviivan puolikkaan turvan mitan Markuksen ja Gigin perässä. Markus nappasikin lähdön viimeiset palkintorahat, mutta olin omalla tahollani tyytyväinen siihen, että Xenan ennätys oli parantunut myös tässä lähdössä, vaikka puhuttiinkin vain sadasosa sekunteista.

Seuraavana päivänä edessä oli taas tutturata, mutta uusi ajokki sekä hieman pidempi matka, kun tänään ohjastettavana olisi Bonnie täydellä 2100m matkalla. Mä olin kuunnellut Markuksen ohjeistukset varmaan kolmeen otteeseen ja viimeisellä kerralla oli pitänyt vähän purra huultansa, etten olisi sanonut toiselle jotain painavaa vastalausetta. Onnekseni sain pidettyä mölyt mahassani ja näin ollen jonkinlaisen sovun yllä. Leo starttasi lähdössä Cocon kanssa ja ajoimmekin yhteisen lämmityksen, ennen kuin oli aika kääntää tammat esittelyyn ja valmistautua volttiin. Tiesin että Markus roikkuisi varmasti tallikaarteen aidalla seuraamassa lähdön, joten otin voltissa hieman varman päälle, senkin takia että mies oli enemmän kuin kertaalleen kertonut tammansa laukkaherkkyydestä.

Kuitenkin pahaksi onnekseni ”AJA” komennon kajahtaessa ilmoille Bonnie otti muutamat haparoivat askeleet ja laukkasi sen verran että saimme ainakin yhden laukkamerkinnän tauluun. Onnekseni Bonnie kuitenkin pysyi ravilla ja sainkin haettua sille selän, jonka takana juosta, samalla kun yritin katsella mahdollisia kiripaikkoja. Pakka pysyi kuitenkin tiiviinä aina viimeiseen kaarteeseen asti ja menetimmekin pari hyvää kiripaikkaa koska en halunnut lähteä kokeilemaan miten kävisi jos pyytäisin tammaa kiristämään tahtiaan. Lopulta Bonnie ylitti maaliviivan yhdeksäntenä, Coco ja Leo perässämme. Vaikka en ollut onnistunut ajamaan tammaa totosijoille, toivoin että Markus olisi silti tyytyväinen siihen että tamma sai suhteellisen ehjän juoksun alun lyhyttä laukkaa lukuun ottamatta ja tuloksia kuunnellessani olin tyytyväinen myös siihen, että olin onnistunut ajamaan tammalle uuden ennätyksen, vaikka se olikin vain sadasosa sekuntia nopeampi kuin edellinen. Kai sen pitäisi toivottavasti todistaa myös jotain ajotaidoistani, vaikka tulokset eivät ainakaa vielä puhuneet kovinkaan paljoa puolestani. Toisaalta omaksi puolustukseni oli helppo sanoa pitkä ajotauko kisoissa, joten toivottavasti tulevana vuonna voisi olla mahdollista ajaa muutama sijoitus, vaikka eipä sitä ikinä tiennyt mitä käy, ennen kuin lähtö on hyväksytysti matkassa ja peli on avattuna.

Kommentit

Suositut tekstit