8. Ensimmäinen viikko

Ensimmäiset arkipäivät Norjassa takana. Viikko on tuntunut menevän loppupeleissä nopeasti, vaikka paljon uutta on mahtunut koko viikkoon niin ihmisten kuin myös hevosten ja rutiinien merkeissä. Onneksi hommat on kuitenkin tuttuja niin suoriutuminen niistä on helppoa.

Arkipäivien aikana on tullut tehtyä niin aamutallia kuin iltatalliakin ja Catu sekä Christian ovat olleet hyviä opettajia. Tietenkin omalla tavallaan minua jännitti sekin, miten nuoret ovat valmiita opettamaan tämmöistä vanhaa akkaa, mutta molemmat ovat tarttuneet tehtävään ilman mitään ongelmia ja ikäero ”väärinpäin” ei ole ollut mikään ongelma. Kaikkiin tallilaisiin en ole vielä kerennyt tutustua kunnolla ja kun tallista on siirtynyt päätalon puolelle on kyllä todellakin huomannut, että on tullut käytettyä englantia enemmän kuin ikinä ja tuntuu että henkinen väsymys on fyysistä huomattavampaa. 

Myös joitain perus norjan sanoja on yrittänyt painaa mieleen viikon aikana, mutta katsotaan osaanko yhtään enempää tai järkevämmän kuuloista puhumista, kun syksyllä lähtö koittaa. Parin viikon päästä koittavana juhannuksena tallilla pidetään myös isompi kisatapahtuma ja mä lupauduin sinne hommiin, joten toivottavasti se olisi hyvää lämmittelyä Power Jumpia varten. Vielä olisi yksi työpäivä tälle viikkoa jäljellä, vaikka totta puhuen taidan kyllä autella tallissa muutenkin kuten tähänkin asti on tullut tehtyä. Tietenkinhän vapaalla on tullut vähän tutustuttua maahan ja lähiympäristöön, mutta ilman kunnon opasta on ollut vähän tylsä kierrellä ja toisaalta en oo tutustunut kehenkään vielä sen verran hyvin, että uskaltaisin ehdottaa että lähtisi mulle matkaoppaaksi, mutta eiköhän tässä kesän aikana ehdi vielä kiertämään.

Kommentit

Suositut tekstit