10. Toimihenkilöilyä


”Hienoa Karla, heitä vain itsesi suoraan syvään päähän…” ajattelin sitoessani hiuksiani uudelleen ponihännälle, jotta saisin pujotettua sen lippiksen taakse jäävästä aukosta ulos jotta saisin lakin paremmin päähäni. Auringonpistos olisi viimeinen mitä tässä helteessä tarvittaisiin kaiken muun lisäksi.

Aamu oli mennyt perinteisissä merkeissä töiden parissa ja nyt pikaisen lounastauon jälkeen olin valmistautumassa siirtymään ensin Katyan tilalle kellottajaksi toiseen luokkaan, ennen kuin ottaisin pisteiden laskun hallintaani kolmannessa luokassa. Kisat olisivat hyvää treeniä ennen ensikuussa olevaa Power Jumpia, jossa olisi lisää kirjurin hommia tiedossa. Tuleva reissu hieman jännitti ja täytyisikin muistaa jutella vielä asiasta Jassun kanssa vähän lähempänä jotta nainen muistaisi minun olevan menossa tapahtumaan töihin, vaikka olinkin toiselle puhunut siitä jo hakiessani paikkaa Shelyesistä.

Kentällä oli kuuma ja seistessäni kellottamassa ratsukoiden suorituksia olin tyytyväinen siitä että olin muistanut viimeksi kaupassa käydessäni ostaa +50 kertoimista aurinkorasvaa, sillä tällä kelillä varmasti palaisi. Tässä luokassa oli vain kahdeksan ratsukkoa ja ratahenkilöiden alkaessa nostamaan puomeja, suuntasin itse kansliaan tekemään seuraavan vaihdon Katyan kanssa.

Kansliassa oli kuuma, vaikka nurkassa surrasikin tuuletin. Vaihdoin Katyan kanssa muutaman sanan parin ensimmäisen luokan tuloksista toisen annettua minulle ensin pikaisen perehdytyksen tehtävääni. Varmistettuaan että olisin valmis ja pärjäisin toinen lähti omille teilleen ja jäin itse odottamaan seuraavan luokan alkua. Luokka ei ollut iso ja siinä olikin vain kuusi ratsukkoa. Esteet luokassa olivat vain 50 cm, mutta en tiedä olisinko itse selvinnyt tuollaistakaan rataa lävitse, sillä en edes muista milloin olin viimeksi itse ollut hyppäämässä esteitä. 

Luokan voitto jäi kotitallille Freyan voittaessa luokan ja Cathyn sijoittuessa toiseksi. Petterin rata ei harmittavasti oikein sujunut ja hänet hylättiin luokassa. Kolmas luokka minulla meni kellottajana ja vielä neljännessä laskin pisteet, ennen kuin oli aika päästä vähän jumppailemaan kentälle ratahenkilöksi. Ratahenkilöilyn jälkeen vuorossa oli vielä pari luokkaa liputtajana sekä kellottajana ja pari isoimmista luokista tuli hengailtua vain pakkasesta haetun B&J purkin kanssa, joka ei ollut ehkä se ravitsevin eväs, mutta tarjosi mukavaa viilennystä ja muutaman kateellisen katseen helteisenä kisapäivänä.

Kommentit

Suositut tekstit